Food waste

Vandaag kwam ik een artikel tegen over ‘food waste’: het weggooien van voedsel dat nog prima gedoneerd kan worden aan minder bedeelden of andere liefhebbers. Helaas komt het bij ons thuis ook wel eens voor dat we wat weg gooien, maar dit proberen we zoveel mogelijk te beperken. Dit doe ik onder andere door groente en fruit wat een beetje oud begint te worden te drogen in mijn droogmachine. Na mijn overstap op een suikervrije/suikerarme levensstijl heb ik mijn keukenkastjes opgeruimd, een deel heb ik weg gegeven.

Het artikel over ‘food waste’ is geschreven door een Amerikaan die bij supermarkten in de containers is gedoken: dumpster diving, noemen ze dat. Hij wilt hiermee laten zien dat supermarkten héél veel voedsel weg gooien wat ze makkelijk hadden kunnen doneren. Een paar foto’s die bij het artikel te vinden zijn zal ik jullie laten zien:

Deze mensen doen aan dumpster diving tegen voedselverspilling

De opbrengst in Madison, Wisconsin.

 

Mensen tegen voedselverspilling of 'food waste'

De opbrengst in Chicago, Illinois

Wat een hoop voedsel, zeg. Op Twitter is deze groep ‘dumpster divers’ te bekijken via de hashtag #donatenotdump, zéker de moeite waard!

Advertisements

One thought on “Food waste

  1. Groot probleem in West Europa is dat die grootwarenhuizen die zo veel voedsel weggooien het niet gunnen dat er vuilbakken ruimers komen om nog bruikbare spullen tot zich te nemen. Dat bepaalde mensen het zelfs nog niet gunnen aan armen om toch noch noodzakelijke levensrestjes te vinden is een teken aan de wand hoe slecht het is gevorderd met onze maatschappij.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s